Jak to všechno začalo (1. část)

aneb když necháte vejšky a oznámíte rodičům, že chcete jezdit s pojízdným občerstvením :)

No vlastně nejen rodičům :))) Prvně si všichni myslí, že si děláte srandu a pak, že jste se zbláznili. A přitom to byla tak geniální myšlenka ... jezdit po fesťácích a u toho si vydělávat :) Jenže od tohoto snu k realizaci vedla dlouhá cesta a hlavně ... dnešní realita je naprosto vzdálená té původní geniální myšlence :))

Náš podnikatelský plán nebylo moc na čem stavět. Neměli jsme totiž vůbec nic. Peníze, auto, oficiálně potvrzené kuchařské dovednosti a ani páru jak takový byznys legislativně ošetřit. Měli jsme ale jasno, že chceme být jiní. Žádné párky v rohlíku, langoše nebo přesmažené hranolky. Budeme vyrábět a vařit čerstvé těstoviny.

Pro tuto bláznivinu se nám naštěstí podařilo nadchnout i rodiče a tak jsme si na jaře roku 2015 jeli pro náš budoucí Pasta Truck z Brna až k Hradci Králové :)

budoucí Pasta Truck
 Kolik hodin nám pak zabralo si jej upravit do dnešní podoby, už nikdo nespočítá. Jen to rozebrání a vyčištění zanedbaného vnitřku auta ... Vše jsme si dělali sami, u babičky na dvorku. Od natírání a malování karoserie, přes vnitřní úpravy ... s truhlařinou, instalací plynového vařiče, tekoucí vody nebo zapojením pákového kávovaru nám pomohli kamarádi nebo doporučení řemeslníci. To ale nebylo nic proti tomu, kolik času jsme strávili na úřadech. Půl roku nám trvalo, než jsme získali všechna oprávnění a povolovací razítka. Mezitím jsme absolvovali rekvalifikaci a učili se dělat ty nejlepší těstoviny na světě ... nebo aspoň v ČR ... nebo aspoň v Brně :)

jeden z prvních prodejů
Ke konci roku 2015 jsme nadšeně vyjeli za prvními prodeji :) A začali tvrdě narážet na realitu ...

Komentáře