Jak to všechno začalo (2. část)

Vyjet s food truckem v zimě, není nejšťastnější začátek. Na některý trable nepomůže ani počáteční nadšení.



To třeba když ráno naskládáte všechno připravené jídlo do auta a ono vám kvůli mrazu nenastartuje. Nebo vám auto přimrzne k silnici. Takovou věc prostě předem nepředpokládáte :) Kolikrát jsme přišli do auta a našli v něm rampouchy. Běžně bylo od zkondezované páry uvnitř celé bíle namrzlé. Prostě ideální pracovní prostředí :)

Mrkni na video jak škrábeme :)

Vážnější komplikace ale nastaly, když nám zamrzla voda v kávovaru nebo trubkách a ty nám popraskaly. To chceš. Vyměnit, opravit a riskovat, že se to zítra stane zase? No vyměnili jsme, opravili jsme, ale na náladě to nepřidá. Ještě jsi nic nevydělal, ale peníze už letí oknem...
Zima s food truckem taky znamená, že každý ráno čekuješ jaký bude počasí a jestli si vzít jen dvoje nebo raději troje teplý ponožky, abys večer netrpěl bolestí, když ti rozmrzají omrzliny :)
Jak my se těšili na jaro!



To všechno se dá ale překonat, když máte kde prodávat. A to byl ten největší průšvih. V zimě bude asi těžko někdo pořádat fesťáky. Nezbylo než hledat nějaká stání po Brně. Na městských úřadech se s náma nikdo nechtěl vůbec bavit. Asi jsme nepůsobili dostatečně podnikatelským dojmem (což nepůsobíme dodnes :)) nebo neměli ty správné kontakty. Narazili jsme ale i u větších soukromých komplexů. Ať už obchodní nebo kancelářské, většinou mají vlastní restaurace a nikdo si nechtěl pustit do areálu konkurenci svým nájemníkům. Nakonec se nám podařilo získat nějaká místa na pravidelná stání a my si začali, nutno říct, velmi rychle získávat zákazníky. Když se k tomu přidaly nějaké jednorázové akce, skončili jsme na jaře s potřebou rozšířit výrobu. Respektive přikoupit stroje a přesídlit do vlastních výrobních prostor.

ledničky plný těstovin ... tak se nám to líbí :)

Taky naše autíčko potřebovalo po zimě re-fit. Tady opět zafungoval dvorek u babičky. Robin kutil amatér a Annette se svýma malířskýma schopnostma :)


nový design :)

A tak jsme po půl roce provozu Pasta Trucku na jaře 2016 začali přemýšlet o velkovýrobě ... :)


Komentáře