Jak to všechno začalo (3. část)

Sehnat prostory pro provoz samostatné kuchyně, ve kterých by se nemuselo všechno bourat, vyvážet, přestavovat, aby to bylo za rozumný peníz, s dobrým příjezdem, ohrazeným parkovištěm pro Pasta Truck, mimo bytovou zástavbu, v Brně - úkol takřka nemožný.


sen se mění v realitu - naše nová výrobna

Nakonec jsme úplně náhodou narazili na areál v Bílovicích nad Svitavou, což je malá obec přiléhající k Brnu, který majitel právě rekonstruoval a který splňoval bezmála všechny naše podmínky. Slovo dalo slovo a my jsme měli konečně vidinu vlastního zázemí. A to ne jen tak nějakého kamrlíku. Vypadalo to spíš jak nějaká tančírna. Pronajali jsme si totiž prostor přes 100 m2. A hned bylo kam investovat penízky :)

vybavujeme výrobnu


Někdy jsou ale peníze to nejjednodušší. Stejně tak jako s pojízdnou provozovnou, tak i se zařízením vlastní výrobny se váže spousta papírování. Běhali jsme z úřadu na úřad, s hygieničkou jsme byli v denním kontaktu a o povoleních, kulatých razítkách, se nám i zdálo. Vyhovět všem předpisům a normám znamenalo náš krásný velký prostor rozdělit na spoustu malých úseků. Znamenalo to ale taky po nocích pročítat normy, zákony, provozní řády, rizika ...

bylinkové ravioli


Trvalo pár dalších měsíců, než jsme mohli navézt první vybavení a spustit výrobu. Ale ta radost! Ta volnost! Ten prostor! Prostor ... bylo ho najednou tolik, že jsme uvítali posily. Ono taky výjezdů s Pasta Truckem přibývalo, přibývalo objednávek čerstvých těstovin do restaurací. Navíc jsme se nemohli dočkat, až začneme zkoušet nové recepty a rozšiřovat sortiment. Pustili jsme se do výroby domácích sušenek. Mnoha druhů. Dnes už si je můžete koupit nejen v Pasta Trucku, ale rozvážíme je i do kaváren po Brně. 


jeden z druhů našich domácích sušenek


Asi není těžké uhodnout, co následovalo dál. Pasta Truck nám jako provozovna, přestal stačit. Rozhodování zda jít či nejít do vlastní kamenné prodejny, bistra nebo kavárny, nám usnadnila nabídka od provozovatele Tržnice na Zelňáku.

prostory našeho PASTIFICIA


A dál ten příběh nejspíš znáte ... v půlce července otevřeme prodejnu, bistro a kavárnu v jednom :) Koncept, který je dobře známý v Itálii, u nás ale stále chybí. Jedná se o ruční výrobu těstovin, spojených s prodejem v jejich syrové formě, na váhu. V Itálii se tento typ prodejny čerstvých syrových těstovin nazývá "pastificio". Tak jako u nás se například prodejna masa nazývá "řeznictví" :-) A první české PASTIFICIO najdeš za pár dní v Brně :) Těšíme se!

nové uniformy :)


Komentáře