Bistro na zkoušku

Otevírat novou provozovnu během prázdnin a dovolených, vprostřed léta, kdy se z Brna navíc vytratí kolem osmdesáti tisíc studentů, není nejšťastnější začátek. Ale i když je město vylidněné, na slavnostní otevření Tržnice se přišlo podívat hodně lidí.




My jsme tento začátek provozu stihli s odřenýma ušima. Dodávky zařízení přišly na poslední chvíli, řemeslníci si buď vybírali dovolenou nebo pracovali na jiných zakázkách, takže zprovozňování našeho bistra drhlo, ale to i ze strany Tržnice. Stres se dost vystupňoval, najednou jsme měli ve dvou lidech na starosti 3 provozy - Pasta Truck, který frčel bez přestávky, výrobnu a teď navíc dozor nad řemesly, vybavení obchodu ... V den otevření jsme vlastně vůbec poprvé spustili přístroje a začali zde skutečně vařit.




Na jednu stranu velká radost, že máme vlastní bistro, na druhou stranu strašně veliká únava. Všechny plány, co budeme pro bistro připravovat ztroskotávaly buď na ještě nedokončené provozovně nebo na nedostatku personálu (ps: stále nabíráme!) a hlavně taky na nedostatku naší vlastní energie. Takže nám vlastně ani tolik nevadilo, že po slavnostním otevření zájem o Tržnici trochu opadl. Letní provoz jsme vyhlásili jako testovací a tak jsme se k našemu provozu taky postavili.



Testujeme, o co máte u nás v bistru / prodejně největší zájem. Zda jsou to čerstvé těstoviny jako surovina, kterou si odnesete domů a až tam si je připravíte podle své chuti. Zjišťujeme, jestli máte raději ručně vyráběné těstoviny, na jejichž výrobu můžete u nás přímo koukat ... a jaké druhy nejraději ... plněné ravioli nebo tortellini nebo třeba barevné farfalle? Nebo vás přilákají jídla, která vám u nás připravíme s různými omáčkami ... Jste fajnšmekři a přijdete si posnídat krájené výběrové prosciutto crudo italské značky San Daniele. Obstojí naše dezerty v konkurenci cukráren na patře? Dáte přednost naší filtrované kávě, aeropressu nebo čepované ledové kávě Nitro Cold Brew před nabídkou z pákovek v kavárnách? To vše jsou otázky, které si teď klademe, zatím co se chystáme na hlavní sezonu, která přijde s koncem prázdnin.




Ještě nás ale do té doby čekají úpravy provozovny. Stále máme nějaké nedodělky, čekáme na materiál, na řemeslníky až se vrátí z dovolené a na brigádníky / personál, o který je teď nouze. To ale neznamená, že do našeho Pastificia nedáváme maximum. Naopak. Víc to teď ani nejde. Tak se přijďte k nám podívat a dejte nám vědět, co vám u nás chutná a co byste třeba ještě uvítali. Budeme se na vás těšit :)



Komentáře